Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustos pecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dl must 65 0.6 0.05 15 0.1 0
3 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sózott, borsozott sertéscombot, a felhevített zsírban körbepirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát. Az apróra vágott zellert hozzáadjuk, majd visszatesszük a húst. Aláöntjük a mustot és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült, a húst kivesszük és a szaftjában a felkarikázott pórét megpároljuk, úgy, hogy végül sűrű szaft maradjon. A combot felszeleteljük és hagymás raguval leöntjük.
Párolt rizs vagy szélesmetéltet adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)