A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a ... tovább
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kis kockára vágott csülökhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. A mustárral ... tovább
A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a ... tovább
A kockára vágott zsemlét egy evőkanál zsírban lepirítjuk. Fűszerezzük és a tojásos tejben elkeverjük. Ha felszívta a folyadékot, ellapogatva, mindkét oldalát, a félretett zsiradékban aranybarnára sütjük. Kockákra vágva, ... tovább
A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább