Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Rizseshús vaddisznóból oroszosan

A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a kockára ... tovább

Tokány vörösbabbal

A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott ... tovább

Édes-savanyú pulykamell

A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt ... tovább

Rácponty

A megtisztított pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A pontyfilét kb. 5 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután a füstölt szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ezután a tűzdelt ... tovább

Pikáns tarjatekercs

A kivert tarjaszeleteket megsózzuk és megborsozzuk, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk és uborkagyalun felszeleteljük, az uborkával együtt. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát rátesszük a ... tovább

Hamis gulyásleves

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig ... tovább

Tarhonya

A felforrósított olajon, nem túl erős tűzön, addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Gondosan végezzük a pirítást, folyamatosan kevergetve, a tarhonya állaga akkor lesz megfelelő, hogy minden szem belül is ... tovább

Szalonnás, hagymás rántotta

A felkockázott szalonnát serpenyőben ízlésünk szerint kisütjük. A pörcöt kivesszük a zsírból és a félkarikára vágott hagymát megpároljuk benne. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A kisült szalonnát a serpenyőbe ... tovább

Piroska (erdélyi ízesített paradicsom)

Érett paradicsomokat megmossuk és félbe vágva rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé a félbevágott hagymákat és kicsumázott, ... tovább

Malacpörkölt

A megtisztított és megmosott malachúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt malachúst, gyengén megsózzuk, kissé megpirítjuk, majd teszünk hozzá egy mokkáskanál ... tovább