Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Bélszín vadasan

20 deka vegyes zöldség A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk, s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben ... tovább

Eszterházy rostélyos

A rostélyos- vagy felsál-szeleteket megveregetjük, s miután megsóztuk, hirtelen kisütjük. Egy lábasban egy kis zsíron pirított zöldséges és hagymás lében, melybe fél citrom héját is belevágtuk, félpuhára pároljuk a ... tovább

Ír gulyás Dózsa módra

Először is, az ír gulyás nem igazán leves, állaga valahol a leves és pörkölt között félúton határozható meg. Igazi egytálétel. A marha legjobb részeiből készül, például felsálból. A húst megmossuk, nagy kockákra vágjuk, ... tovább

Ököruszály ragu

A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk ... tovább

Sárgaborsó-főzelék

Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 1 litenyi füstölt lében kezdem elfőzni. Beledobom a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymagerezdet. Világos rántást készítek, a borsó levének egy ... tovább

Burgonyafőzelék

A megtisztított krumplit ízlés szerint karikákra vagy kockákra vágjuk. Fél liter vízben főzni kezdjük, a babérlevéllel együtt. Világos rántást készítünk. Beleszórunk egy kevés pirospaprikát, felengedjük vízzel, és a majdnem ... tovább

Majorannás burgonyafőzelék

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát és egy gerezd fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a megfőtt ... tovább

Szalonnás lencse

A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, jó húsos fajtát válasszunk, a szélét bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a nagy kockára hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a ... tovább

Mátrai borzaska

A felszeletelt húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd 1 evőkanál tejföllel és 1 evőkanál liszttel simára keverjük, végül belereszeljük a ... tovább

Sertéspörkölt

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, fehéredésig sütjük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében pároljuk, vizet ... tovább