A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább
A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi ellepi, csipet sóval feltesszük főni. Ha puhára főtt, szitán áttörjük és a borral elkevert tejföllel és liszttel behabarjuk, mézzel édesítjük.
Lehűtve tálaljuk, tejszínhabrózsákkal ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg
burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre ... tovább
1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott ... tovább
Az élesztőt a langyos cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk,hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt. Közepes keménységű tésztát készítünk belőle. Ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat és addig dagasztjuk, ... tovább