A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább
A friss homár farokrészét, 3 centis darabokra szeleteljük, majd a törzsét hosszában kettévágjuk, az ikráját és a törzséből kivett velőt a fele vajjal összeturmixoljuk és félretesszük. A zöldségeket apróra vágjuk, az olajon ... tovább
A megsózott combokat, állni hagyjuk, majd borsozott lisztbe forgatjuk. Az olajban, mindkét oldalukat, gyorsan ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk.
Átpréseljük a fokhagymát, finomra vágjuk a petrezselymet, összekeverjük a ... tovább
A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott ... tovább
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább
A felhevített vajban, a lisztet megpezsgetjük, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket. Megkeverjük és ahogy illata lesz, felöntjük 1 l vízzel vagy húslével, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, ... tovább
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. Ha langyosra hűlt, összegyúrom a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd 5 X 5 centis ... tovább
A tüdőt, a szívet és a nyelvet egészben, bezöldségelt, sós vízben felteszem főni, lehetőleg kuktában, így kb. fél óra. A lébe beleteszem az egész hagymákat, egy fűszerzacskóba rakom a babérleveleket, az egész borsot, a ... tovább
Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább
Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni ... tovább