Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Békacomb bresse-i módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Sült, Sós, Meleg, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 adag fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
30 db békacomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megsózott combokat, állni hagyjuk, majd borsozott lisztbe forgatjuk. Az olajban, mindkét oldalukat, gyorsan ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk.
Átpréseljük a fokhagymát, finomra vágjuk a petrezselymet, összekeverjük a zsemlemorzsával.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleforgatjuk a morzsás keveréket és azonnal a combokra öntjük, majd átkeverjük.
Citromgerezdekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)