Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvalekváros derelye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Töltött, Főtt, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
25 dkg szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. Ha langyosra hűlt, összegyúrom a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd 5 X 5 centis kockákra vágom. Mindegyik közepére teszek egy kiskanál sűrű szilvalekvárt, majd félbe hajtva, a széleit jól összenyomkodom. Lobogva forró sós vízben kifőzöm, és leszűrve az olajban megpirított zsemlemorzsára szedem.
Bőven megszórom fahéjas cukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)