Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Csokis-diós szivek

Tíz deka diót megdarálunk és a liszttel, a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal és a tojással gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és nem túl nagy szíveket ... tovább

Habcsók

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy ... tovább

Mákos linzer

A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán ... tovább

Mákos kiflicskék

A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot. Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk ... tovább

Mandulapatkó

A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli ... tovább

Mandulás kétszersült

A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett ... tovább

Kapros túrógaluska

A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál ... tovább

Hirtelen sült hekkfilé

A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, ... tovább

Édes-savanyú rizssaláta

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Hering üvegfúvó módra

A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább