A harcsa és a pontyfilét kockára vágjuk és besózva állni hagyjuk. A keszeget másfél liter sós vízben főzni kezdjük és fél órát lobogva forraljuk. Közben, az olajban, a csíkokra vágott zöldségeket és a félfőre vágott ... tovább
Vágjuk finomra a lilahagymát és a korianderzöldet. A paradicsomot és a chilit magozzuk ki és aprítsuk kis kockákra. A lime levét csavarjuk ki. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy ... tovább
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább
A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk.
A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk.
A fűszerekkel ... tovább
A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval.
Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral ... tovább
A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát ... tovább
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább
A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz leöntjük és újból felöntjük vízzel, majd beledobva a csontot és a hagymát, ízlés szerint fűszerezve 3 órát főzzük. A csontot és a hagymát ... tovább
A majdnem puhára, előfőzött pacalt csíkokra vágjuk és a keskeny hasábokra vágott zöldségekkel főzni kezdjük, ha a zöldségek megpuhultak, a finomra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk, meghintjük a liszttel és barnára ... tovább