Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korhely halleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
30 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
30 dkg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsa és a pontyfilét kockára vágjuk és besózva állni hagyjuk. A keszeget másfél liter sós vízben főzni kezdjük és fél órát lobogva forraljuk. Közben, az olajban, a csíkokra vágott zöldségeket és a félfőre vágott hagymát megpirítjuk, majd belekeverve a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott káposztát, azzal is pároljuk egy kicsit, végül rászűrjük a keszeg levét és megfűszerezve félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a haldarabokat és készre főzzük, szükség szerint utánfűszerezzük, majd belekeverjük a tejfölt, de ezzel már csak összeforraljuk.
Forrón, citromgerezdekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)