Korhely halleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A harcsa és a pontyfilét kockára vágjuk és besózva állni hagyjuk. A keszeget másfél liter sós vízben főzni kezdjük és fél órát lobogva forraljuk. Közben, az olajban, a csíkokra vágott zöldségeket és a félfőre vágott hagymát megpirítjuk, majd belekeverve a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott káposztát, azzal is pároljuk egy kicsit, végül rászűrjük a keszeg levét és megfűszerezve félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a haldarabokat és készre főzzük, szükség szerint utánfűszerezzük, majd belekeverjük a tejfölt, de ezzel már csak összeforraljuk. Forrón, citromgerezdekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||