A vékony szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megsütjük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az alma magházát félbevágva eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk, a burgonyát, az ... tovább
Az fürtös uborkákat egy éjszakán át áztatom. Másnap folyó víz alatt lekefélem és szorosan belerakom az üvegekbe. 5 liter vizet a 10 %-os ecettel és a sóval felforralok, majd ha kihűlt az uborkára öntöm és az üvegeket lezárom. ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, ... tovább
A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább
Az élesztőt 3 dl langyos tejbe morzsolva, egy mokkáskanál cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a citromhéjjal, a tojássárgájákkal és a csipet sóval, majd dagasszuk simára és langyos helyen kelesszük, háromnegyed óra ... tovább
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd ... tovább
A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt ... tovább
3 dl langyos tejben, két teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, a liszttel, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval dagasztani kezdjük, közben belefolyatunk 10 dkg olvasztott, de nem meleg vajat. Ha az edény falától ... tovább
A lisztet, a sütőporral és a sóval elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojások sárgájával és a citromlével rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centi vastag körlappá nyújtjuk és cikkekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük, majd ... tovább
Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább