A félfőre vágott hagymát kevés olajon pirítsunk meg. Dobjuk rá a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, szórjuk rá a majorannát. Kevergetve süssük meg, a sütés vége felé szórjuk rá a paprikát és sózzuk.
Sós vízben főtt ... tovább
A leölt tyúk vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, vágjuk darabokra.
A zsírban pirítsunk meg egy félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a vért, borsozzuk, majoránnázzuk meg alaposan.
Süssük át, majd sózzuk.
Friss, ... tovább
Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább
A csirkemellből felezve 8 szeletet formázunk. Fólia között egymásra rakva egy nagy szeletté klopfoljuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlemorzsát a tejszínbe keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy ... tovább
Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább
A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább
A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és ... tovább
Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni ... tovább
Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a ... tovább
A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse ... tovább