Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mokány tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomó snidling 27 3.6 0.7 1.6 1.1 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a felkarikázott újhagymát, a finomra vágott zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon, fedő alatt, pároljuk puhára. Ha a hús megpuhult, a tejfölbe keverjük az apróra vágott snidlinget, a húsra öntjük, de ezzel már csak összeforraljuk.
Galuska, főtt tészta az ajánlott körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)