A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert ... tovább
A felhevített libazsírban átpároljuk a hagymát és a kockára vágott kakashúst, a csontokat hozzáadva, jól összeforgatjuk és kevés vizet hozzáadva összefőzzük. Kis lángon pároljuk, szükség szerint kevés vizet hozzáöntve. ... tovább
A vajat a kenőmájassal, sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítve elkeverjük, majd a pirított kenyérszeletekre kenjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Friss paprikával és ... tovább
A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább
A sóval, borssal és a többi száraz fűszerrel meghintett csirkecombot 2 evőkanál olajban elősütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékhoz tesszük a félretett olajat, majd rászórjuk a finomra vágott zöldségeket. Jól ... tovább
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk. átsütjük rajta a kis kockára szelt combot. fedő alatt félpuhára pároljuk, közben fűszerezzük. A gombát hozzáadva rövid lére sütjük. A negyedekre vágott májjal, a ... tovább
A sertésszüzet lehártyázzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Alufóliába tekerve, pácoljuk, lehetőleg egy éjszakát. Másnap, szobahőmérsékletre engedve, kissé sózva, a felhevített olajon, sütőálló serpenyőben, körbepirítjuk, ... tovább
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha ... tovább
A combokat sóval, borssal meghintjük, majd a zsiradékon elősütjük. Tepsibe tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban a felkockázott zöldségeket és a gombát megpirítjuk, majd a combokra kanalazzuk. Sütés közben a zöldségeket a ... tovább
Húst és a lebőrözött füstölt szalonnát kétszer ledaráljuk, majd, ízlés szerint botmixerrel áttörjük. Elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a borral és a fűszerekkel.
Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát ... tovább