A füstölt szalonnát apró kockákra felvágjuk és zsíron a lábasba téve megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk és megfonnyasztjuk. Beletesszük az alaposan megmosott és kockára vágott ürühúst. Elkeverjük, megsózzuk, ... tovább
A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább
A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább
A csülköt megmossuk, ha kell leperzseljük és lekaparjuk, majd szárazra törölve befűszerezzük. Az előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, mellé dobjuk a negyedelt hagymát és a fokhagymákat. ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
Az élesztőt tejben megfuttatjuk, aztán összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Jól összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a margarint 3 tojássárgájával kikeverjük. Ezt kenjük a 4 téglalap ... tovább
A halat szeletekre vágom. Jól megsózom, fél citrom levével meglocsolom és fél óráig hagyom állni. Közben egy nagy serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon megfuttatom, majd a paradicsompürét és a ... tovább
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és széleit bevagdossuk. Az olajból, a borsból, az őrölt köménymagból és a vörösborból páclevet készítünk. Ezzel a hússzeleteket megkenjük és tálba téve, a maradék ... tovább
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott ... tovább
A csicseriborsót, egy éjszakára, beáztatjuk, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, turmixgéppel keverjük össze a hagymával, a vágott petrezselyemmel, a felvert tojással és az őrölt fűszerekkel. A masszát ... tovább