Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cigánypecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és széleit bevagdossuk. Az olajból, a borsból, az őrölt köménymagból és a vörösborból páclevet készítünk. Ezzel a hússzeleteket megkenjük és tálba téve, a maradék páclevet ráöntve, egy éjszakán át, a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap a szalonnát fél centis szeletekre vágjuk és centis közökben a bőréig bevagdaljuk, majd a felhevített zsíron pörcösre sütjük. Félre tesszük, de melegen tartjuk. A húsokat, a pácléből kivéve, a forró zsírban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük, ez oldalanként kb 4 perc. A húst csak a sütés végén sózzuk. A lángot kikapcsoljuk a sütőedény alatt és a lereszelt fokhagymát a még forró zsírba dobjuk, majd fél percig kevergetjük. A szalonnából sütött kakastaréjok bőrrel ellentétes oldalát pirospaprikába mártjuk. A húst előmelegített tányérra téve a fokhagymás zsírral leöntve, a kakastaréjokkal díszítve tálaljuk.
Sült burgonyát és kovászos uborkát adjunk mellé.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)