Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 80 találat

Kakaós csiga

Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább

Focaccia

A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ... tovább

Kenyérlángos kemencében

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával géppel ... tovább

Kenyérlángos (langalló, pompos) hagyományosan

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Túrós palacsinta vaníliasodóval

A hozzávalókat a langyos vajjal elkeverjük és a palacsintákba töltjük, negyedekbe hajtjuk és a sodóval leöntve, melegen kínáljuk. ... tovább

Túrós pogácsa

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással ... tovább

Fonduta

Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább

Adventi püspökkenyér

A citrushéjakat, a mazsolát, a citromhéjat és a fahéjat elkeverjük a rummal és egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 5 deka vajat és cukrot félreteszünk. A tésztához a meglangyosított tejet és a kézmeleg vajat, a többi hozzávalóval ... tovább

Sütőtökös palacsinta dióbundában

A sült tököt a héjából kikaparva, a mézzel és a citromlével ízesítve botmixerrel áttörjük, majd a mazsolát belekeverjük. A palacsinták közepére kenjük a tökös masszát, majd a két szélét behajtva feltekerjük. A diót ... tovább