A narancs levét, a vörösbort, cukrot, szegfűszeget, ánizst, fahéjat, kardamomot felforraljuk és lassú tűzön sziruppá főzzük. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl. Szűrjük le és a hideg mártást muffin mellé kínáljuk. ... tovább
A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy ... tovább
Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól ... tovább
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és addig keverjük míg sima nem lesz. Szórjuk bele a sütőporos lisztet, a barna és kandiscukrot, fahéjat, szegfűszeget, végül 1 tábla vagdalt csokit és mandulát, ... tovább
2 dl vizet a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal felforralunk, közben kimagozzuk a gyümölcsöt. Pár perc forralás után a citromdarabokat kidobjuk és beletesszük a meggyet, ha újra felforrt, a lisztet simára keverjük a ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, ... tovább
A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A felfutott élesztőt ráöntjük és összekeverjük, majd a cukrot a vajjal és a tojássárgával jól kikeverjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. ... tovább
Az aszalt áfonyát forrázzuk és csepegtessük le. Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtassuk fel. Kenyérsütőben dagasszuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, lisztben megforgatott áfonyát. Tegyük át egy ... tovább