A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig ... tovább
A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább
A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk.
A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk.
A fűszerekkel ... tovább
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát ... tovább
A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz leöntjük és újból felöntjük vízzel, majd beledobva a csontot és a hagymát, ízlés szerint fűszerezve 3 órát főzzük. A csontot és a hagymát ... tovább
A mustárt elkeverjük a mézzel és az ecettel, majd belekeverjük az olajat. Sóval, borssal és finomra vágott kaporral ízesítjük.
Grillezett húsok kísérője. ... tovább
A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a ... tovább
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és ... tovább