A narancs levét, a vörösbort, cukrot, szegfűszeget, ánizst, fahéjat, kardamomot felforraljuk és lassú tűzön sziruppá főzzük. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl. Szűrjük le és a hideg mártást muffin mellé kínáljuk. ... tovább
Egyenlő mennyiségű szecsuáni borsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt és csillagánizst finomra őrlünk és jól összekeverjük. Fedeles üvegben jól tárolható.
Ez egy jó illatú, pikáns és enyhén édes, csípős kínai ... tovább
A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább
Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és ... tovább
A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. ... tovább
A cukrot hevítsük, addig, amíg folyékony nem lesz, de, nagyon ne karamellizálódjon és vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a mézet, és a likőrt Adjuk hozzá a kanál vajat. Hagyjuk hűlni kicsit. Reszeljük le a narancs héját és ... tovább
A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a ... tovább
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. ... tovább