A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és a céklához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel. Közben a hagymát és a metélőhagymát finomra ... tovább
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a ... tovább
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább
A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük ... tovább
A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra ... tovább
Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, ... tovább
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább
A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább