A fekhevített olajon pároljuk meg, az apróra vágott hagymát, zellert és répát, ha megpuhultak keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, forrósítsuk fel és öntsük hozzá a kézzel elmorzsolt paradicsomkonzervet. Kis lángon ... tovább
A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább
A malacoldalast a bőrére fektetjük, majd a fűszerekkel meghintjük. A közepére tesszük, a szintén megfűszerezett combdarabot. Feltekerjük és a konyhai zsineggel átkötjük. Olajos kézzel bekenjük és sóval is átsimogatjuk. Tepsibe ... tovább
A tonhalat lecsepegtetjük, sóval, borssal és a majonézzel elkeverjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk A pirítóst pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd köröket vajjal megkenjük és a lecsepegtetett tonhalból és majonézből kevert ... tovább
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább
A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit párolódni hagyjuk, a lefedett edényben. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a burgonyát, összeforgatva, ráöntjük az ... tovább
Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz.
A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis ... tovább
A kockára vágott sertésszüzet, a felhevített olajban átpirítjuk. A finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott pórét belekeverjük. Ezzel is átsütjük, majd a borral felöntjük és a levét elforraljuk. A tejszínnel felöntjük és ... tovább
A bacont serpenyőben süssük ropogósra. a lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel szitáljuk össze, majd a tejföllel elkevert szódavízzel és négy felvert tojással keverjük el. Sima tésztát kell kapnunk. Gofrisütőben ... tovább