Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazacos zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk meg. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra, a fejes salátát tépjük falatnyi darabokra. A fenyőmagot, szárazon, kissé pirítsuk meg. Az olajban süssük át a félbevágott fokhagymát, de mielőtt megbarnulna dobjuk ki. Ezután a lazacdarabokat süssük pirosra, majd csepegtessük le. A saláta hozzávalóit forgassuk össze az öntettel, a tetejére szórjuk a lazacot és a fenyőmagot.
Friss, ropogós kenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)