A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a ... tovább
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább
A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább
A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább
A szárazanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Deszkán kupacot formálunk, majd a közepébe mélyedést készítve, beleütjük a tojásokat és a meglangyosított mézet, összegyúrjuk. Ez nem rövid folyamat, ne legyünk ... tovább
A tojásfehérjét a porcukorral jól elkeverjük, de ne verjük habbá. A tojás méretétől függően, több cukor is szükséges lehet. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. A felhasználás szerint ételszínezékkel, kakaóporral, cékla- ill. ... tovább
A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre ... tovább
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, ... tovább
A mézet, cukrot, vajat összemelegítjük, de nem forraljuk. A lisztet, szódabikarbónát, tojásokat kenyérsütőgépbe tesszük és hozzáadjuk a mézes keveréket. A gép nagyon szép, sima tésztát dagaszt belőle. Ha kész, lisztezett ... tovább
A felforralt tejszínhez 40 dkg csokoládé kell, melyet vegyesen használjunk. Tördeljük a tejszínbe és hagyjuk összeforrni. Ízesítsük vaníliával ízlésünk szerint. Friss gyümölcsöket, epret, banánt, barackot, mézeskalácsot ... tovább