Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Mogyorós kocka

A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább

Rántott csirkecomb

A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le. Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül ... tovább

Hesseni cideres-almás torta

A lisztet a cukorral, a sóval és a vajat késes robotgépben morzsásra keverjük, majd a tojássárgáját és esetleg kevés hideg vizet hozzáadva összegyúrjuk. Fóliában tekerve, hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán ... tovább
cimkék

Almaboros sertésborda

A karajt csontozzuk ki, majd szeleteljük fel. A hártyát a szélén vagdossuk be és verjük ki gyengéden a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg a húst és a felhevített olajban mindkét oldalukat süssük, hirtelen pirosra. Nem kell készre ... tovább

Gőzölt harcsa borsabayonnal

A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a ... tovább

Kaviáros blincsiki

A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Habos almatorta

Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább

Omlós túrótorta

Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább

Túrós-barackos rétes

A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább