Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt.
Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk.
A tál ... tovább
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ... tovább
A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük ... tovább
A szobameleg vajat elkeverem sóval, borssal, kakukkfűvel és a pulyka fellazított bőre alá masszírozom. A bőrétől megszabadított kolbászt, a gesztenyemassszát (nem édeset!!) elkeverem a tejbe áztatott és kacsavart zsemlével és a ... tovább
A kekszet megdarálom. A hozzávalókat összekeverem, annyi tejjel, amannyit felvesz. Golyócskákat gyúrunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk, majd egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkeményedjen.
... tovább
A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. ... tovább
A zöldborsót csipet cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Néhány szép mentalevelet félreteszünk, a díszítéshez, a többit a botmixer poharába dobjuk, hozzáadjuk a ... tovább
A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk ... tovább