Beigli / 6 rúd /
Hozzávalók
Beigli / 6 rúd /
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
30 dkg
margarin (70% zsírtartalmú) |
294 |
2.6 |
30 |
3 |
0 |
109 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mákos töltelék
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
24 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
40 dkg
mák |
537 |
20.5 |
38.2 |
23.9 |
10 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Diós töltelék
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
rum aroma |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
24 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
40 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Beigli / 6 rúd /
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ráteszem a tölteléket, feltekerem, a végeit eldolgozom. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem, tetejét tojással lekenem több rétegben.
Mákos töltelék
Az almát lereszelem. Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a mákot a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom.
Diós töltelék
Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a diót a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)