Beigli / 6 rúd / (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Dalmata A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Beigli / 6 rúd /
Mákos töltelék
Diós töltelék
Beigli / 6 rúd / Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ráteszem a tölteléket, feltekerem, a végeit eldolgozom. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem, tetejét tojással lekenem több rétegben. Mákos töltelék Az almát lereszelem. Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a mákot a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom. Diós töltelék Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a diót a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||