A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés ... tovább
A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt ... tovább
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a ... tovább
A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább
8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük ... tovább
1.25 deci vizet a margarinnal és egy csipet sóval kevergetve felforralni. Amikor már a margarin elolvad, és a víz elkezd forrni, hozzáönteni a lisztet, és alaposan összekeverni. Állandó keverés mellett addig pirítani a tésztát, még ... tovább
A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább
Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket ... tovább
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél ... tovább
A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat ... tovább