| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 10 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat egymás mellé belefektetjük. Rákenjük a maradék vaj felét és rápúpozzuk az összekevert reszelt sajtokat. Megcsöpögtetjük a maradék vajjal. 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Igazán csak frissen jó.