A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az ... tovább
A szalámit vastag szeletekre, majd félbe vágjuk. Az uborkát ferdén felkarikázzuk. A négyzetekre vágott levelestésztára egy-egy szalámi és uborkadarabot teszünk és a szélét tojással lekenve félbehajtjuk. A tetejét is megkenjük ... tovább
20 dkg gyorskovászt áttesszük egy tálba, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy átvegye a szoba melegét. 2 deci langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd 20 deka lisztet is hozzáadunk. Egy fakanállal ... tovább
Először a vajtéglányt készítsük el, hideg kézzel, gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj, dolgozzunk össze 40 dkg vajat 10 dkg liszttel. Formáljuk tégla alakúra és tegyük hűtőbe.
Következzen az előtészta. A megmaradt vajat és ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, a porcukorral, adjuk hozzá a hideg vajat és a hántolt, őrölt mandulát. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Tegyük fóliába és rakjuk hűtőszekrénybe. Másnap vegyük ki a tésztát és sodorjunk belőle ... tovább
A lágy tészta hozzávalóit (10 dkg liszt és 30 dkg biomargarin)) dolgozd össze és tedd be a hűtőbe. A kemény tésztát is készítsd el (a maradék hozzávalókból és 2.5 dl vízből), s mikor ezzel megvagy vedd ki a lágyat, tedd a ... tovább
A tésztát kinyújtjuk és tenyérnyi téglalapokra vágjuk. Amíg kel a karikára vágott virslit a vaj felében átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojást a tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a virsli ... tovább
A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval ... tovább