Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-diós pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
25 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A dióból 15 dekát megdarálunk, majd elkeverjük a liszttel, a sóval, a sütőporral és a borssal. Egy evőkanál margarinnal szétzúzzuk a fokhagymát, majd a többi margarinnal, a lisztes keverékkel és a túróval összegyúrjuk. Fóliába tekerve, néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és a tetejükre egy fél diót teszünk. 160 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Remek sörkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)