A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a hagymát, majd a finomra vágott gombát. Ha zsírjára sült, fűszerezzük és ha, langyosra hült, belekeverünk egy tojást. 6 tojást keményre főzünk és tisztítás után félbe vágunk. A gombás ... tovább
A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább
A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket ... tovább
A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé ... tovább
Tisztítsuk meg a tojásokat, akár híg fertőtlenítős oldattal is áttörölhetjük a héjukat, de utána, bő vízzel öblítsük le. Forraljunk fel, annyi vizet, amennyi a tojásokat bőven ellepi. Tehetünk bele egy kanál sót és pár csepp ... tovább
Az előre beáztatott lencsét, sós vízben, főzzük puhára (koleszban használhatunk lencsekonzervet is), csepegtessük le, de a főzővizet tegyük félre. A zsemlét áztassuk be vízbe. Az olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, ... tovább
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk gerezdekre. A forró olajban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Szórjuk meg a paprikával. Öntsük fel kevéske vízzel és ... tovább
A megtisztított, kimagozott patisszont lereszeljük és besózva negyed órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd a tojásokkal, a finomra metélt petrezselyemmel, vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá ... tovább
A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a ... tovább