Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal.
Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított ... tovább
A csontos húst négy szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és szárazra itatjuk, egy éles késsel a csont felőli oldalán zsebet vágunk bele és egy fakanál nyelével kissé kitágítjuk a zsebet, majd a húst kívülről besózzuk.
... tovább
A fokhagymát és a szardellát összezúzzuk és bedörzsöljük vele a húst, majd az olajon körben barnára sütjük, közben mellészórjuk a felaprított zöldségeket. Ráöntjük a bort és hagyjuk elpárologni a levét. Felöntjük az ... tovább
A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd ... tovább
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá ... tovább
A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd ... tovább
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább
A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, ... tovább
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma ... tovább