Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Pirított csirke gombával

A csirkecombot filézzük ki, majd sózzuk, borsozzuk be és hintsük meg a liszttel. A felforrósított vajban süssük át, keverjük hozzá a kockára vágott szalonnát, pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát. Ha minden ... tovább

Pirított csirkemáj

A félfőre vágott hagymát kevés olajon pirítsunk meg. Dobjuk rá a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, szórjuk rá a majorannát. Kevergetve süssük meg, a sütés vége felé szórjuk rá a paprikát és sózzuk. Sós vízben főtt ... tovább

Pirított hagyma szalonnával

A vastag szeletekre vágott szalonnát, egyszer megfordítva, ropogósra sütjük. A zsírjában megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Közben óvatosan sózzuk és borsozzuk. Tálra halmozzuk a hagymát és a szalonnát ráterítjük. ... tovább

Pirított hagymás sertéshús

A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb ... tovább

Pirított máj velővel

A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Kevergetve átsütjük rajta a kis kockára vágott májat, közben zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. Három perc múlva megsózzuk és belekeverjük a velőt. ... tovább

Pirított sertés roppanós paprikával

A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a sherryvel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a keményítővel, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Lecsepegtetjük és 3 evőkanál ... tovább

Pirított sertéshús zöldségekkel

A húst vékony csíkokra, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat wokban vagy vasserpenyőben megforrósítjuk, először a húst kevergetve megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a ... tovább

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább

Pljeskavica

A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük. Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább

Pórés sertésszűz sajtmártásban

A kockára vágott sertésszüzet, a felhevített olajban átpirítjuk. A finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott pórét belekeverjük. Ezzel is átsütjük, majd a borral felöntjük és a levét elforraljuk. A tejszínnel felöntjük és ... tovább