prev
  • Bakonyi aprópecsenye

    06:41
  • Burgonyafánk

    07:29
  • Burgonyával és gombával rakott...

    07:28
  • Debreceni sült bab

    07:24
  • Füstölt halas mártogatós

    07:03
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:01
  • Taco fűszerkeverék

    06:57
  • Tordai lacipecsenye

    06:54
  • Tex-mex borda

    06:53
  • Sajtos stangli

    06:52
  • Bakonyi aprópecsenye

    06:41
  • Burgonyafánk

    07:29
  • Burgonyával és gombával rakott...

    07:28
  • Debreceni sült bab

    07:24
  • Füstölt halas mártogatós

    07:03
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:01
  • Taco fűszerkeverék

    06:57
  • Tordai lacipecsenye

    06:54
  • Tex-mex borda

    06:53
  • Sajtos stangli

    06:52
  • Bakonyi aprópecsenye

    06:41
  • Burgonyafánk

    07:29
  • Burgonyával és gombával rakott...

    07:28
  • Debreceni sült bab

    07:24
  • Füstölt halas mártogatós

    07:03
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:01
  • Taco fűszerkeverék

    06:57
  • Tordai lacipecsenye

    06:54
  • Tex-mex borda

    06:53
  • Sajtos stangli

    06:52
  • Bakonyi aprópecsenye

    06:41
  • Burgonyafánk

    07:29
  • Burgonyával és gombával rakott...

    07:28
  • Debreceni sült bab

    07:24
  • Füstölt halas mártogatós

    07:03
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:01
  • Taco fűszerkeverék

    06:57
  • Tordai lacipecsenye

    06:54
  • Tex-mex borda

    06:53
  • Sajtos stangli

    06:52
  • Bakonyi aprópecsenye

    06:41
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Picadillo

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 maréknyi mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban kevergetve fehéredésig sütjük a darált marhahúst. Ha morzsás lett az állaga, hozzáadjuk az apróra vagdalt hagymát, paprikát és a chilit. Pár perc kevergetés után, beletesszük, a kézzel szétnyomkodott, paradicsomkonzervet, a paradicsompürét és a megőrölt fűszereket. Fedő alatt puhára pároljuk, de végére süssük el a levét. Az utolsó öt percben, a mazsolát is belekeverjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk.
Hagyományosan sült burgonyával kínálják, de töltik tortillába is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)