A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét ... tovább
Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és ... tovább
A lapockát daráljuk finomra. Az őrölt fűszereket keverjük el másfél deci vízben és dolgozzuk a darált húshoz. A szokásos módon töltsük sertésbélbe. Ha friss sütésre szánjuk, abáljuk háromnegyed, ha füstölni akarjuk, egy ... tovább
A kockára vágott húst süssük fehéredésig a felhevített olajon, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon, fedő alatt főzzük két órát. Az utolsó húsz percben karikázzuk ... tovább
Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább
A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a
fokhagymát, alá öntünk két deci vizet, és a sütőben, kezdetben alufólia alatt, mérsékelt tűzön, zsírjával locsolgatva ropogósra sütjük. ... tovább
A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább
A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább
A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy ... tovább