Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lassan sült báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 330 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
6 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
1 üveg száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket. Felöntjük a borral és fél liter vízzel. Szükség szerint sózzuk. Ha felforrt fedeles sütőedénybe tesszük és a báránycombot belehelyezzük. 150 fokra előmelegített sütőben 5 órát pároljuk. A báránycombot kivesszük és előmelegített tálra tesszük, körberakjuk a zöldségekkel. A szaftot átszűrjük és felére beforraljuk. Külön tálkában kínáljuk hozzá.
Friss, ropogós héjú kenyérnél jobb köret nem kell hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)