Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Goai sült csirke

A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. ... tovább

Gombás borjúnyelv

A nyelvet megmossuk, fazékba tesszük, majd fehérborral, sóval, borssal, feldarabolt leveszöldséggel, hagymával, fokhagymával ízesített, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszedjük a ... tovább

Gombás borjútekercs cukkinivel

A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden ... tovább

Gombás borjútokány

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. A vékony csíkokra vágott borjúhúst átsütjük rajta. Megfűszerezzük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt ... tovább

Gombás cigányhurka

Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A ... tovább

Gombás csülök tavasziasan

A csülköt hosszában a csontig bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük és a darabokra vágott, majd a fűszerekkel átforgatott zöldségeket mellészórjuk. Aláöntjük a bort és a zacskót lezárva 180 fokra ... tovább

Gombás kakaspörkölt túró galuskával

A felhevített libazsírban átpároljuk a hagymát és a kockára vágott kakashúst, a csontokat hozzáadva, jól összeforgatjuk és kevés vizet hozzáadva összefőzzük. Kis lángon pároljuk, szükség szerint kevés vizet hozzáöntve. ... tovább

Gombás lapocka tejfölös mustármártásban

A szalonnát felkockázzuk és a finomra vágott hagymával, fokhagymával a felhevített olajon megpirítjuk. Rádobjuk a dobókockányira vágott, sóval és borssal meghintett húst, a felszeletelt gombát, majd aranybarnára sütjük. Kevés ... tovább

Gombás marhanyárs

Az érlelt hátszín pörkölthús méretű kockára vágjuk, majd a lecsepegtetett gombával és a kockára vágott zöldségekkel váltakozva, beáztatott bambuszpálcára húzkodjuk. A kész nyársakat borsozzuk és olajjal bekenjük, fél óra ... tovább