Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gemenci szarvaspörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg szarvascomb 123 20.7 3.9 0.6 0 110
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 evőkanál vadpác fűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szarvascombot kockára vágjuk és a felhevített zsírom fehéredésig sütjük, rádobjuk a hagymát és a paradicsompürét. Kevergetve addig sütjük, míg a paradicsom élénk színét elveszti. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és levét mindig csak kevés vízzel pótolva, majdnem puhára főzzük. Ekkor beleszórjuk a pirospaprikát és a szeletelt gombát, ha a hús megpuhult, beleöntjük a bort. Ha újra felforrt már tálalhatjuk is.
Kenyérrel vagy főtt burgonyával és savanyúsággal adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)