Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhából (148 db.)

Marhavindaloo

A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a ... tovább

Mexikói borjútokány

A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább

Mokány tokány

Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a ... tovább

Mustáros borjú párizsi bundában

A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk ... tovább

Mustáros hátszín tejfölben

A hátszínt ceruzányi csíkokra vagdaljuk. 1 evőkanál olaj, mustár és bors keverékével jól átkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a felhevített olajban, kevergetve, hirtelen átsütjük, az olajat leöntve hozzáadjuk a tejfölt. ... tovább

Mustáros marha diszkoszban

A fehérpecsenyét gyengéden kiverjük, majd vastagon megkenjük mustárral. A szalonnával kibéleljük a diszkoszt és ráterítjük a burgonya felét, sózzuk, borsozzuk, befedjük a hússal és ráhalmozzuk a félfőre vágott hagymát, ... tovább

Mustáros marhaszelet

Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább

Ököruszály ragu

A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk ... tovább

Olasz borjúkaraj

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a paradicsompürét rádobva átkeverjük és ízesítjük a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal. Két evőkanál vizet hozzáöntve ... tovább

Olasz húsgombóc paradicsommártásban

A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a hússal és a hagymafélékkel kétszer átdaráljuk. A fűszerekkel, fél citrom reszelt héjával, levével és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, ... tovább
cimkék