A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. ... tovább
A sajtokat lereszeljük, a lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk a tésztát és sűtőpapírral bélet tepsibe rakjuk. 180 fokra ... tovább
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort ... tovább
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. ... tovább
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, ... tovább
A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább
Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább
Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Rövid pirítás után beleforgatom a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott pulykacombot. Fehéredésig sütöm, ... tovább
A pulykacombot megnyúzzuk és kicsontozzuk. A hús kivételével mindent fazékba teszünk. Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk ... tovább