Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pisztráng citrommártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db pisztráng 113 21.5 2.9 0 0 56
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, öntsük fel a borral, a citrom kicsavart levével, hintsük rá a fűszereket és kis lángon forraljuk el a felére. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a tejszínt és tálalásig tartsuk melegen.
A pisztrángokat filézzük ki, mindkét oldalát kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk meg és bőrös oldalával lefelé tegyük tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 6 percig. A mártással leöntve, citromgerezddel díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)