Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább

Pityu bácsi sajtosa

Az élesztőt tejben megfuttatjuk, aztán összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Jól összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a margarint 3 tojássárgájával kikeverjük. Ezt kenjük a 4 téglalap ... tovább

Pityu pöspökkenyere

A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. ... tovább

Pizza alaptészta

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva ... tovább

Pizza olasz módra

Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát. Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább

Pizzaszósz 1.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és ... tovább

Pljeskavica

A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük. Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább

Pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sóval és elmorzsoljuk a zsiradékokkal. Közben a cukros, meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölt, az élesztős tejet és a két tojássárgáját jól elkeverjük és a morzsás keverékhez ... tovább

Polipsaláta krumplival és káposztával

Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Ponty sörben pácolva

Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a zellerzöldet és a lereszelt sárga- és fehérrépát. Ráhelyezzük a besózott halfiléket, megszórjuk a karikára vágott lilahagymával, ráöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk és alufóliával ... tovább