Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pilseni gombagulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesbetétek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
5 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük. rádobjuk a finomra vágott hagymát és összepirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott gombát és összesütjük. Belekeverjük az apróra vágott zöldségeket és a centis kockára vágott krumplit, majd a paprikával megszórva, összepirítjuk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük az áttört fokhagymával, a sörrel és késze főzzük.
Barnakenyér szeletekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)