Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns zöldbableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Macskajajra, Buli, Böjt, Szilveszter, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
60 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon, a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a kicsire darabolt fokhagymát hozzáadjuk. Ha, az illata fölszállt, rádobjuk a felaprózott paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk az ujjnyira vágott zöldbabot. Puhára főzzük és behabarjuk a tejszínnel elkevert liszttel. Pikánsra ízesítjük a citrom levével. Hidegen tálaljuk.
Másnaposok tökéletes levese, de grillvacsora előtt is elmegy.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)