Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Pirog alaptészta

A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább

Pirog tojáskrémmel töltve

A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább

Piroska (erdélyi ízesített paradicsom)

Érett paradicsomokat megmossuk és félbe vágva rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé a félbevágott hagymákat és kicsumázott, ... tovább

Piskóta alaprecept

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább

Pista erőspaprika krémje

A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, ... tovább

Pisztáciás eperparfé

A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve ... tovább

Pisztáciás narancsparfé

A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük ... tovább

Pisztráng aszpikban

4 kisebb pisztrángot belül gondosan megtisztítunk, de a külső nyálkáját ne sértsük meg. Lapos edénybe rakjuk, majd meleg ecettel leöntjük, és celofánnal letakarjuk, ezáltal szép kék szint kap. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ... tovább

Pisztráng citrommártásban

A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, öntsük fel a borral, a citrom kicsavart levével, hintsük rá a fűszereket és kis lángon forraljuk el a felére. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a tejszínt és ... tovább

Pisztrángfilé citrusos mártással

A halakat filézzük ki, majd sóval és borssal szórjuk meg. Tíz perc pihentetés után hintsük meg, a filék mindkét oldalát, fátyolnyi liszttel és a felforrósított vaj-olaj keverékben süssük, két percig oldalanként. A sütésnél, ... tovább