Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns fűszervaj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Hideg, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1/2 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A puha vajat habosra keverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lime levével, lereszelt héjával és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd fóliába tekerve 2 ujjnyi rúddá formázzuk és mélyhűtőbe tesszük.
Tálaláskor centi vastag karikára vágjuk és a hússzelet tetejére tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)